loading

در نشست مشترک اتاق بازرگانی هرمزگان با سفارت جمهوری بلاروس، طرفین بر گسترش روابط اقتصادی و تجاری تاکید کردند.


در نشست مشترک اتاق بازرگانی هرمزگان با سفارت جمهوری بلاروس، طرفین بر گسترش روابط اقتصادی و تجاری تاکید کردند.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی هرمزگان مجید عسکری دانشیار پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان در نشست مشترک اتاق بازرگانی هرمزگان با سفارت جمهوری بلاروس نیز اظهار کرد: گلخانه‌های موجود در استان هرمزگان پروتکل کامل تولید محصول را نهایی کرده اند و نمونه هایی که طی ۲ سال مطالعه با شرکت های اسپانیایی توانسته ایم کامل کنیم به صورت کاملا ایزوله و فاقد مواد شیمیایی است.

وی با تأکید بر ترویج گلخانه به دلیل وضعیت نسبی استان هرمزگان افزود: در شرایطی که در سراسر نقاط دنیا با مصرف انرژی محصول تولید می شود در این استان با مصرف کمتر از ۲۰ درصد از انرژی می توانیم محصول تولید کنیم، احداث سازه هیا گلخانه به دلیل سازه های سبک بوده که قریب به ۲۰ تن در هکتار با کاهش مصرف فلز همراه خواهد بود.

دانشیار پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان بیان داشت: ایران دارای فوم بیولوژیک مبارزه با آفات می باشد و با تغییر سازه ها از خاک به هیدروپونیک شرایط استفاده از کودهای شیمیایی با گرید بی فائو را فراهم کرده ایم.

عسکری گفت: در بسیاری از فصول سال می توان محصولات را در استراجگاه هایی با سازه های سبک تولید کرد و همه این ها باعث شده محصولی با کیفیت و با قیمت پایین در استان هرمزگان تولید کرد.

وی ابراز داشت: بلاروس می تواند منبع خوبی برای کودهای پتاسه باشد و یکی از محدودیت های کشور ایران کودهای پتاسه با گرید A می باشد. بسیاری از خاک های ما خاک های خشک و از نظر بیولوژیکی فقیر می باشد و توسعه روبط می تواند زمینه خوبی برای تقویت آن را فراهم کند.

دانشیار پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان تصریح کرد: استان هرمزگان قابلیت توسعه ۵ هزار هکتار گلخانه را دارد و در این ارتباط می توان همکاری دو طرفه ای در ارتباط با ایجاد گلخانه ها، نگهداری و برداشت آن با استفاده از ابراز و ماشین آلات کشور بلاروس داشته باشیم.

عسکری اذعان داشت: زمینه همکاری های علمی بین دانشگاه های ایران و بلاروس را می توانیم فراهم کنیم و از محققین ارزشمند بلاروس نیز بهره مند شویم. با توجه به اینکه ایران به دلایل دارا بودن صنایع بزرگ پترومیشی میتواند در تولید کودهای کامل کمک کند.

وی گفت: مطالعات تولید میوه های گرمسیری در زیر سازه های سبک را به اتمام رسانده ایم و محصولات گرمسیری در امتداد سواحل این استان می تواند به صرفه تر از سایر نقاط دنیا باشد.

ایمان جمالی رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بازرگانی هرمزگان اظهار کرد: در استان هرمزگان محصولات متنوعی را داریم که بیش از ۲ میلیارد دلار ارزش محصولات ما است و ۴۰۰ هزار تن تولید مرکبات و بیش از ۲۰۰ هزار تن تولید خرما، ما در چند حوزه مشخص علاقه مند به همکاری مشترک با شما هستیم و چنانچه شما در این موضوع جدی باشید آماده هستیم با شما همکاری کنیم.

وی افزود: ما برنامه ایجاد حدود هزار هکتار گلخانه را در استان هرمزگان را داریم که ۵۰ درصد آن انجام شده و می توانیم در زمینه ایجاد شرکت مشترک برای انتقال تکنولوژی و ایجاد گلخانه های مدرن همکاری داشته باشیم.

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بازرگانی هرمزگان گفت: تولید خوبی در زمینه تراکتور داریم اما می توانیم در زمینه کمباین مشارکت کنیم و شرکت تولیدی در استان هرمزگان داشته باشیم.

جمالی ادامه داد: در زمینه ساخت و تولید کانتینرهای یخچال دار می توانیم دستاوردهای خوبی را داشته باشیم و تولید شناورهای صیادی و صنعتی می تواند یکی دیگر از مباحث کاری مان باشد.

وی تاکید کرد: تولید شاندویچ پنل برای احداث سردخانه و سازه های مشابه آن می تواند انجام شود و همینطور در خصوص کود می تواند موضوع صحبت ما باشد.

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بازرگانی هرمزگان بیان کرد: چارجوب مورد علاقه ما برای گفت و گو، ایجاد شرکت مشترک، انتقال تکنولوژی و افزایش سطح همکاری می تواند باشد.

راشد دهقانی عضو هیات مدیره انجمن خرمای هرمزگان اظهار کرد: تنوع خرما در استان هرمزگان بسیار زیاد و کیفیت آن بسیار عالی می باشد، خرما میوه ای بسیار مقوی، دارای قند، ویتامین های مخالف است و در ایران بالغ بر ۴۰۰ رقم خرما موجود است که ۶۰ قلم از خرمای ایران که جزو محبوبت ترین آنها می باشد در استان هرمزگان کشت می شود

وی افزود: استان هرمزگان با سطح زیر کشت ۳۵ هزار هکتار رتبه چهارم کشور را دارد، از لحاظ تولید قریب به ۲۰۰ هزار تن تولید سالیانه و در رتبه ۵ کشور قرار داریم.

وی بیان داشت: حجم مصرف خرما و تازه خوری آن ۹۰ هزار تن و ۵۰ هزار تن مصرف صنعتی دارد.

راشد دهقانی ادامه داد: مرغوب ترین خرمای تولیدی را در استان هرمزگان می توانید به دست آورید، خرمای پیارم که برند جهانی می باشد و همچنین خرمای خاصویی از موارد منحصر به فرد این محصول هستند.

وی اضافه کرد: اولین خرمای کشور و همچنین آخرین خرمای کشور در این استان برداشت می شود. با توجه به تنوع و محبوبیت خرما در این استان، هرمزگان در تولید و صادرات این خرما سرآمد است. در حال حاضر به کشورهای روسیه، آلمان و قطر خرما صادر می شود.

عضو هیات مدیره انجمن خرمای هرمزگان گفت: استان هرمزگان می تواند انواع خرمای مرغوب ایران را برای تجار بلاروس تامین کند. لذا به عنوان پیشنهاد تاکید می کنیم که جلسات تخصصی را در آینده ای نزدیک با تجار بلاروس برگزار نماییم و همچنین در زمان برگزاری جشنواره خرما در ایران از تجار بلاروس دعوت می شود حضور داشته باشند و تنوع خرمای را ببینند.

دهقانی گفت: حاضر هستیم در حوزه داشت و برداشت خرما از تکنولوژی کشور بلاروس استفاده نماییم و همچنین استفاده بهینه از تکنولوژی بسته بندی محصول نیز دور از دسترس نیست.

لینک کوتاه مطلب:https://bndccim.com/?p=10100

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.