شامخ کل اقتصاد – دوره سی ام
شاخص مدیران خرید کل اقتصاد ایران در اسفند ۵۴.۷۴ به دست آمده و به بیشترین میزان ۵ماهه اخیر از مهرماه رسیدهاست و عدد شاخص تقریبا مشابه اسفند ماه سال گذشته (۵۴.۷۳) است. در این ماه به غیر از میزان استخدام و بکارگیری نیروی انسانی سایر مؤلفههای اصلی بالای ۵۰ ثبت شدهاند.
شاخص میزان سفارشات جدید مشتریان (۵۵.۴۴) در اسفند ماه پس از ۴ ماه ثبت رقم کمتر از ۵۰، به بیشترین مقدار ۶ماهه اخیر رسیدهاست.
شاخص میزان استخدام و بکارگیری نیروی انسانی (۴۴.۸۲) در اسفند ماه به یکی از کمترین مقادیر خود طی ۱۷ ماه اخیر رسیدهاست. این شاخص در هر سه بخش اقتصادی با کاهش همراه بوده و بخش خدمات و کشاورزی بیشترین کاهش را داشتهاست.
شاخص انتظارات در ارتباط با میزان فعالیت اقتصادی در ماه آینده (۳۵.۲۹) به کمترین میزان از اسفند۹۸رسیدهاست، کاهش این شاخص در اسفند ماه طبق روال سالهای گذشته به دلیل تعطیلات فروردین ماه است. البته به نظر می رسد مصادف شدن آن با ماه مبارک رمضان و بلاتکلیفی فضای بینالمللی در خصوص حصول توافق و کاهش اثرات تحریم بر اقتصاد کشور نیز، اثر بیشتری بر کاهش این شاخص داشتهاست.
شامخ صنعت – دوره چهل و دوم
شاخص مدیران خرید صنعت در اسفندماه عدد ۵۶.۴۳ بهدست آمدهاست. در میان مؤلفههای اصلی، فقط شاخص میزان استخدام و بکارگیری نیروی انسانی عدد زیر۵۰ را به ثبت رساندهاست.
شاخص میزان سفارشات جدید مشتریان در اسفند ماه (۵۹.۹۲) نسبت به ماه قبل افزایش داشته و به بیشترین مقدار ۱۰ماهه خود رسیدهاست. اگرچه این شاخص در مقایسه با اسفند ۱۳۹۹ عدد کمتری را ثبت کردهاست.
شاخص موجودی مواد اولیه در اسفند ماه (۵۱.۶۰) به بیشترین مقدار ۳ماهه اخیر رسیدهاست. اندکی ثبات در نرخ ارز باعث شده تا صنایع راحتتر بتوانند مواد اولیه موردنیاز خود را تأمین کنند.
س شاخص میزان استخدام و بکارگیری نیروی انسانی (۴۶.۶۱) طی ۲۳ماه اخیر به یکی از کمترین مقادیر خود رسیدهاست.
شاخص میزان صادرات کالا (۵۳.۰۲) به بیشترین مقدار طی ۳ ماه اخیر رسیدهاست، همچنین در اسفند ماه، شاخص صادرات صنایع غذایی بیشترین مقدار را در بین صنایع مختلف داشتهاست.
شاخص میزان فروش محصولات (۵۹.۶۹) طی ۱۰ ماه اخیر به بیشترین میزان خود رسیدهاست، اما در مقایسه با رشد این شاخص در اسفند ۱۳۹۹، مقدار کمتری را ثبت نموده است.
بدون دیدگاه