loading

اینفوگرافیک طرح شاخص مدیران خرید (PMI) – بهمن ۱۴۰۳


بر اساس شامخ کل اقتصاد در بهمن ماه ۱۴۰۳، وضعیت رکود فعالیت‌ها در اقتصاد ایران، تداوم داشته است. شامخ صنعت نیز پس از تعدیل فصلی، نسبت به ماه گذشته کاهش داشته‌ که حاکی از رکود نسبی در این بخش است. براساس الگوی معمول ماهانه، انتظار می‌رفت که در بهمن‌ماه، فعالیت‌های اقتصادی به طور قابل توجه نسبت به ماه قبل بهبود داشته باشند، اما شامخ کل اقتصاد و شامخ صنعت نشان می‌دهند که شرایط اقتصادی کشور برخلاف انتظار بوده است.
تداوم کمبود انرژی در شرایطی که روند صعودی نرخ ارز و افزایش قیمت نهاده‌ها ادامه دارد، موجب اخلال در زنجیره‌های تولید و تامین مواد اولیه شده است. در این شرایط، بسیاری از شرکت‌های تولیدی در سطوحی پایین‌تر از ظرفیت خود عمل کرده‌اند و باتوجه به کمبود نقدینگی و منابع مالی، برخی از آن‌ها در آستانه تعطیلی قرار گرفته‌اند.
علاوه بر این، افزایش قیمت‌ها که منجر به کاهش بیشتر قدرت خرید مصرف‌کنندگان و کاهش تقاضای برای کالا و خدمات را به همراه داشته، باعث شده تا علی‌رغم نزدیک شدن به پایان سال و انتظار بهبود در تقاضا، میزان سفارش جدید مشتریان نسبت به ماه قبل کمتر شود.
عوامل مذکور منجر به کاهش حاشیه سود شرکت‌ها شده‌ است و این مسئله در کنار افزایش ریسک‌های سیاسی-اقتصادی کشور، انتظارات بدبینانه‌ای برای ادامه فعالیت‌ شرکت‌ها در ماه‌های آتی، شکل داده است.

 

 

گزارش دوره شصت و پنجم طرح شاخص مدیران خرید (شامخ) کل اقتصاد – بهمن ۱۴۰۳

  • شاخص مدیران خرید کل اقتصاد در بهمن ماه، پس از تعدیل فصلی معادل ۴۶/۴ محاسبه شده و برای سومین ماه متوالی روند رکودی داشته است. نرخ کاهش در این ماه نسبت به ماه قبلی اندکی بیشتر بوده و نشان دهنده کاهش در سطح فعالیت‌های اقتصادی است.
  • میزان تولید محصولات یا ارائه خدمت در بهمن ماه، پس از تعدیل فصلی معادل ۴۶/۲ محاسبه شده و نسبت به ماه قبل کمتر شده است.
  • میزان سفارشات جدید مشتریان در بهمن ماه، نسبت به ماه قبل با شدت بیشتری کاهش داشته است.
  • موجودی مواد اولیه یا لوازم خریداری شده در بهمن ماه کاهشی است. شدت کاهش این شاخص نسبت به ماه گذشته اندکی کمتر بوده است.
  • قیمت مواداولیه یا لوازم خریداری شده و قیمت محصولات تولید شده یا خدمات ارائه شده در بهمن ماه بیشترین مقدار ۲۲ ماهه خود را از فروردین ۱۴۰۲ به ثبت رسانده اند.
  • میزان استخدام و بکارگیری نیروی انسانی در بهمن ماه نسبت به ماه قبل افزایش داشته است. این شاخص بیشترین مقدار ۴ ماهه اخیر را ثبت کرده است.
  • موجودی محصول نهایی در انبار یا کارهای در حال تکمیل نسبت به ماه قبل کاهش داشته است.

 

 

گزارش دوره هفتاد و هفتم طرح شاخص مدیران خرید (شامخ) بخش صنعت- بهمن ۱۴۰۳

  • شاخص مدیران خرید بخش صنعت در بهمن ماه، پس از تعدیل فصلی معادل ۴۶/۷ برآورد شده است. این شاخص کمترین مقدار ۷ ماهه اخیر از مرداد ماه سال جاری را ثبت کرده است.
  • مقدار تولید محصولات در بهمن ماه، پس از تعدیل فصلی معادل ۴۷/۳ محاسبه شده و در مقایسه با ماه قبل کمتر شده است. این شاخص برای ششمین بار از ابتدای سال تاکنون کاهشی بوده است.
  • موجودی مواد اولیه در بهمن ماه، نسبت به ماه قبل با سرعت بیشتری کاهش داشته است.
  • قیمت خرید مواد اولیه در بهمن ماه افزایش داشته است و یکی از بیشترین مقادیر ۴ ماهه اخیر خود را به ثبت رسانده است.
  • قیمت محصولات تولید شده در بهمن ماه افزایش یافته و بیشترین مقدار ۳۴ ماهه خود را از اردیبهشت ۱۴۰۱ ثبت کرده است.
  • میزان سفارشات جدید در بهمن ماه کاهش یافته و کمترین مقدار ۷ ماهه اخیر را به ثبت رسانده است.
  • موجودی محصول نهایی در انبار در بهمن ماه نسبت به ماه گذشته کاهش داشته است هرچند از سرعت کاهش آن کاسته شده است.

ضمیمه:https://bndccim.com/wp-content/uploads/2025/03/طرح-شاخص-مدیران-خرید-PMI-بهمن-۱۴۰۳-scaled.jpg

لینک کوتاه مطلب:https://bndccim.com/?p=21019

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *