رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندرعباس با بیان اینکه صادرات در کشور ما اصولی انجام نمی شود، گفت: برای صادراتی موفق باید زیرساخت ها را فراهم کرد و این در حالی است که حتی بازاریابی محصولات در کشورهای هدف به خوبی صورت نگرفته است.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی بندرعباس، محمدرضا صفا امروز در نشستی با حضور رییس اتاق اصناف پیرامون میز صادرات اصناف که با حضور دبیر کل اتاق و رییس اداره بازرگانی خارجی همراه بود ، اظهار داشت: صادرات موفق در گرو بازاریابی و شناسایی بازارهای هدف است و تا مدامی که قبل از بازاریابی به دیگر ابعاد صادرات بپردازیم راه به جایی نخواهیم برد.
صفا با اشاره به تحریم های ظالمانه و فشاری که بر صادرکنندگان وارد می شود، بیان داشت: صادرات در برهه کنونی به دلیل تحریم ها با مشکلات عدیده ای روبرو است و در این بین خودتحریمی ها و قوانین سخت و دست و پاگیر نفس صادرکنندگان را به شماره انداخته است.
رییس اتاق بازرگانی بندرعباس بیان داشت: تجارت پیشینه مردم هرمزگان است و نباید فرصت تجارت از تجار و بازرگانان گرفته شود.
صفا با بیان اینکه قوانین مشخصی برای صادرات وجود ندارد، افزود: صادرات بی رویه و بدون برنامه، عدم شناخت بازارهای هدف و گذر از قوانین داخلی و مشکلات ارزی معضل امروز صادرات است که باید برای آن چاره اندیشی شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: اتاق بازرگانی بندرعباس در بعد واگذاری کارت عضویت و بازرگانی همکاری های لازم را با متقاضیان دارد و همواره حامی تجار و بازرگانان استان است.
وی خطاب به اصناف و بازاریان گفت: ما این قول را به صنوف مختلف می دهیم که بتوانند از ظرفیت شورای گفتگو برای حل مشکلات و موانع خود استفاده کنند و اتاق در این زمینه یاریگر خواهد بود.
رئیس اتاق اصناف مرکز استان هرمزگان نیز در این نشست ضمن تحسینبرانگیز خواندن اقدامات اتاق بازرگانی بندرعباس بهعنوان یکی از قدیمیترین اتاقهای بازرگانی کشور، اظهار کرد: طبق ماده ٧٨ قانون نظام صنفی با تکیهبر ظرفیتهای عظیم استان هرمزگان با همکاری و حمایت اتاق بازرگانی و صنوف فعال میز صادرات اصناف تشکیل و فعالیت خود را پس از گذراندن دورههای آموزشی آغاز خواهد کرد.
عبدالمجید جلالی با اشاره به تمرکز صادرات در بخشهای دولتی از وجود مشکلات متعدد برای بخش خصوصی در زمینه صادرات و بازگشت ارز دولتی گلایه کرد و افزود: خود تحریمی حاکم بر تجارت استان و کشور ضربات جبرانناپذیری را برای تجار و بازرگانان استان در پی داشته است.
نماینده هرمزگان در اتاق اصناف ایران در ادامه بر ضرورت تقویت گفتمان بخش خصوصی با همت اتاقهای سهگانه اصناف، بازرگانی و تعاون استان تأکید کرد و گفت: افزایش تعاملات بین اتاقهای سهگانه استان با هدف درخواست مطالبات بخش خصوصی از دولت در دستور کار قرارگرفته شده است.
در ادامه رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان هرمزگان نیز در ادامه با ارائه گزارشی از صادرات صنوف تولیدی کشور، اظهار کرد: در حوزه تولیدات قنادی، شیرینی، شکلات و خشکبار ظرفیتهای مناسبی برای صادرات وجود دارد که متأسفانه از این ظرفیت بهدرستی استفادهنشده است.
مجید میری با اشاره به انجام صادرات محصولات تولیدی اصناف به کشورهای منطقه افزود: تشکیل و راهاندازی میز صادرات اصناف با هدف ساماندهی صادرات کالاهای تولیدشده در این بخش و با مدیریت اتاقهای اصناف سراسر کشور انجامگرفته است.
رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان هرمزگان با بیان اینکه در هرمزگان تاکنون صادرات محصولاتی نظیر فرش و گلیم، پوشاک محلی و صنایعدستی به کشورهای منطقه بهصورت غیررسمی انجام میگرفته است، خاطرنشان کرد: آمار رسمی از صادرات اصناف استان وجود ندارد اما برای همه روشن است که ظرفیتهای عظیم صادراتی در این بخش موجود است.