loading

طرح شاخص مدیران خرید (PMI)- مرداد ۱۴۰۳


روند شامخ کل اقتصاد در مرداد ماه، پس از حذف اثرات فصلی، همچنان کاهشی است و این نشان می‌دهد که وضعیت فعالیت‌ کسب‌وکارها در کل اقتصاد همچنان با رکود همراه ‌است. در همین حال تداوم قطعی‌ برق در کارخانه‌ها و عدم تخصیص ارز به واردات مواداولیه همچنان باعث تولید در ظرفیت‌های پایین‌تر از توان تولیدی کارخانه‌ها شده‌است.
از سوی دیگر کمبود نقدینگی در سمت تقاضا و رکود در تقاضای مشتریان داخلی و خارجی، بسیاری از شرکت‌ها را با مشکل کمبود منابع مالی مورد نیاز روبرو کرده‌است که در مجموع باعث شده تا برخی از شرکت‌ها اشتغال را کاهش دهند و علاوه بر این به دلیل سطوح پایین دستمزدی عدم تمایل نیروی انسانی به ماندن در شرکت‌ها، تشدید شده ‌است. مقایسه ارقام تعدیل فصلی نشده و تعدیل فصلی شده شاخص مدیران خرید بخش صنعت در ماه مرداد نشان‌دهنده این نکته اساسی و نگران‌کننده است که در سال‌های اخیر، علاوه بر تعطیلات تابستانی برخی صنایع، قطعی برق نیز به عنوان یکی از عوامل محدود کننده رشد بخش صنعت در ماه‌های مرداد، به یک الگوی تکرارشونده معنادار تبدیل شده است و تایید کننده مزمن شدن و فراگیر شدن این مشکل است.

گزارش دوره پنجاه و نهم طرح شاخص مدیران خرید (شامخ) کل اقتصاد – مرداد ۱۴۰۳

  • شاخص مدیران خرید کل اقتصاد در مرداد ،۱۴۰۳ معادل ۴۴/۹ محاسبه شده است. این شاخص نشان میدهد که سطح فعالیت های اقتصادی در این ماه همچنان کاهشی است و همچنین پس از تعدیل فصلی، این شاخص برای مرداد معادل ۴۷/۴ برآورد شده است که حاکی از رکود برای چهارمین ماه پیاپی است.
  • شاخص “میزان تولید محصول یا ارائه خدمات” بعد از تعدیل فصلی ۴۳/۴ به دست آمده است، که برای پنجمین ماه پیاپی کاهشی است و این شاخص در حالیکه نسبت به تیر (۴۵/۲) کاهش شدیدتری داشته، دومین کمترین مقدار را در ۴۶ ماهه
    گذشته در سری تعدیل شده به ثبت رسانده است.
  • شاخص “میزان استخدام و بکارگیری نیروی انسانی” پس از حذف اثر فصلی ۴۷/۷ به دست آمده است که نسبت به ماه قبل با شدت کاهش بیشتری همراه بوده است و کمترین مقدار ۴۵ماهه را به ثبت رسانده است.
  • شاخص”میزان فروش کالاها یا خدمات” در مرداد ماه پس از حذف اثر فصلی ، معادل ۴۶/۹ است که برای چهارمین ماه پیاپی کاهشی است و در ۱۹ماه گذشته دومین کمترین میزان خود را به ثبت رسانده است.

گزارش دوره هفتاد و یک طرح شاخص مدیران خرید(شامخ) بخش صنعت- مرداد ۱۴۰۳

  • شاخص مدیران خرید بخش صنعت در مرداد ،۱۴۰۳ معادل ۴۶/۲ محاسبه شده است که همچنان برای سومین ماهمتوالی کاهشی است و کمتر از محدوده مرزی ۵۰ قرار دارد، البته شدت کاهش، اندکی ملایمتر از ماه قبل است. پس از تعدیل فصلی، این شاخص برای ماه مرداد معادل ۴۹/۹ برآورد شده است که بیانگر قرار گرفتن شاخص در شرایط رکود است. مقایسه ارقام تعدیل فصلی نشده (۴۶/۲) و تعدیل فصلی شده (۴۹/۹) شاخص مدیران خرید بخش صنعت در ماه مرداد نشان دهنده این نکته اساسی و نگران کننده است که در سال های اخیر، علاوه بر تعطیلات تابستانی برخی صنایع، قطعی برق نیز به عنوان یکی از عوامل محدود کننده رشد بخش صنعت در ماه های مرداد، به یک الگوی تکرارشونده معنادار تبدیل شده است و تایید کننده مزمن شدن و فراگیر شدن این مشکل است.
  • در مرداد ماه (در شاخص فصلی زدایی نشده) تقریبا هر ۱۲رشته فعالیت بخش صنعت به غیر از صنایع غذایی با رکود روبرو بوده اند و عدد کمتر از ۵۰ را ثبت کرده اند.
  • شاخص “مقدار تولید محصولات” در مرداد ماه پس از تعدیل فصلی ۵۰/۵ محاسبه شده است و در محدوده مرزی ۵۰ قرار دارد. بسیاری از شرکت ها شرایط را مشابه ماه قبل ارزیابی کرده اند، اگرچه شاخص تعدیل نشده ۴۳/۷ ثبت شده است.
  • شاخص “موجودی مواد اولیه” در مرداد ماه، پس از تعدیل فصلی، معادل ۴۸/۰ برآورد شده است و برای ششمین ماه پیاپی کاهشی بوده است.
  • شاخص “میزان استخدام و بکارگیری نیروی انسانی” در مردادماه ۴۹/۹ به دست آمده است که برای دومین ماه متوالی کمتر از محدوده مرزی ۵۰ قرار دارد.
  • شاخص “موجودی محصول نهایی در انبار”در مرداد ماه، پس از تعدیل فصلی، معادل ۴۶/۵ برآورد شده است، این شاخص که با شدت بیشتری نسبت به ماه قبل کاهش داشته، کمترین مقدار ۱۹ ماهه اخیر را به ثبت رسانده است.

پیوست

لینک کوتاه مطلب:https://bndccim.com/?p=19172

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *