در اسفند ۱۴۰۳، شاخص مدیران خرید )شامخ( کل اقتصاد، پس از تعدیل اثرات فصلی، برای چهارمین ماه متوالی روند رکودی داشته و کمتر از محدوده مرزی۵۰ قرار گرفته است. در همین حال، شاخص بخش صنعت نیز با وجود افزایش جزئی، در محدوده مرزی ۵۰ متوقف شده است. این در حالی است که بر اساس الگوی فصلی سالهای گذشته، انتظار بهبود در وضعیت فعالیتهای کسب وکارها در اسفندماه وجود داشت، زیرا اسفند ماه معمولا با افزایش تقاضای مصرف کنندگان همراه است، اما برخلاف انتظارات، نه تنها بهبود معناداری مشاهده نشد، بلکه شاخصها نسبت به اسفند سالهای گذشته نیز کاهش یافتهاند. کاهش در میزان تولید، سفارشات جدید و موجودی مواد اولیه بیانگر کاهش در سمت عرضه و تقاضاست، که ریشه در تشدید نوسانات ارزی، رشد هزینههای تولید، کمبود نقدینگی و کاهش قدرت خرید مصرفکنندگان دارد. علاوه بر این محدود شدن تولید به دلیل افزایش هزینههای بنگاهها و ناترازیهای انرژی، منجر به کاهش بکارگیری نیروی انسانی شده و در همین حال عدم تناسب دستمزد با هزینههای معیشت، کاهش عرضه نیروی کار را به همراه داشته است.
گزارش دوره شصت و ششم طرح شاخص مدیران خرید (شامخ) کل اقتصاد – اسفند ۱۴۰۳
- شاخص مدیران خرید کل اقتصاد در اسفند ماه، پس از تعدیل فصلی معادل ۷/۴۸ محاسبه شده و برای چهارمین ماه متوالی روندی رکودی داشته است هرچند شدت کاهش در این ماه نسبت به ماه قبلی اندکی کمتر بوده است.
- میزان تولید محصول یا ارائه خدمت در اسفند ماه، معادل ۶/۴۸ محاسبه شده است. این شاخص برای پنجمین ماه متوالی کاهشی است اما نسبت به ماه قبل با نرخ کندتری کاهش یافته است.
- میزان سفارشات جدید مشتریان در اسفند ماه، برای یازدهمین بار از ابتدای سال کمتر از محدوده مرزی ۵۰ قرار گرفته است، اما عدد شاخص در مقایسه با ماه قبل بیشتر گزارش شده است.
- موجودی مواد اولیه یا لوازم خریداری شده در اسفند ماه برای دوازدهمین ماه متوالی از ابتدای سال کاهشی است. این شاخص نسبت به ماه گذشته با نرخ سریعتری کاهش داشته است.
- قیمت محصولات تولید شده یا خدمات ارائه شده در اسفند ماه یکی از بالاترین مقادیر خود را طی ۲۳ ماهه گذشته از اردیبهشت ۱۴۰۲ به ثبت رسانده است.
- میزان استخدام و بکارگیری نیروی انسانی در اسفند ماه نسبت به ماه قبل کاهش داشته است. این شاخص برای ششمین بار از ابتدای سال تاکنون کاهشی بوده است.
- موجودی محصول نهایی در انبار یا کارهای در حال تکمیل برای پنجمین ماه متوالی کاهشی است.
گزارش دوره هفتاد و هشتم طرح شاخص مدیران خرید (شامخ) بخش صنعت- اسفند ۱۴۰۳
- شاخص مدیران خرید بخش صنعت در اسفند ماه، پس از تعدیل فصلی، با ثبت عدد ۳/۵۰ نسبت به ما قبل بهبود جزئی داشته و در محدوده مرزی ۵۰ قرار گرفته است.
- مقدار تولید محصولات در اسفند ماه، معادل ۸/۴۸ محاسبه شده است. این شاخص اگرچه در مقایسه با ماه قبل بیشتر شده اما همچنان برای هفتمین بار از ابتدای سال تاکنون روند کاهشی داشته و کمتر از محدوده ۵۰ قرار گرفته است.
- موجودی مواد اولیه خریداری شده در اسفند ماه، نسبت به ماه قبل بیشتر شده اما همچنان برای دوازدهمین ماه متوالی از ابتدای سال تاکنون روند کاهشی داشته است.
- میزان سفارشات جدید مشتریان در اسفند ماه روندی کاهشی داشته اما نرخ کاهش در این ماه نسبت به ماه قبلی کمتر بوده است.
- موجودی محصولات نهایی در انبار در اسفند ماه، برای یازدهمین بار از ابتدای سال تاکنون کاهشی بوده و کمتر از محدوده ۵۰ قرار گرفته است. نرخ کاهش در این ماه نسبت به ماه قبلی اندکی بیشتر بوده است.
بدون دیدگاه