loading

طرح شاخص مدیران خرید (PMI)- فروردین۱۴۰۳


 

روند شامخ کل اقتصاد و شامخ بخش صنعت، پس از حذف اثرات فصلی، نشان می‌دهند که در سه ماه پایانی سال ۱۴۰۲، وضعیت کل اقتصاد و همچنین وضعیت بخش صنعت به‌طور مستمر بهبود یافته است. در فروردین سال ۱۴۰۳، اگرچه روند بهبود وضعیت اقتصادی تداوم داشته اما از میزان آن کاسته شده است. به نظر می‌رسد که در ماه‌های پیش‌رو، کمبود مواد اولیه می‌تواند به‌طور جدی روند بهبود وضعیت اقتصادی و خصوصا وضعیت بخش صنعت را متاثر کند. کسری تراز تجاری قابل توجه در سال ۱۴۰۲ و افزایش شکاف قیمت بازار آزاد ارز و نیما در ماه‌های اخیر، عواملی هستند که می‌توانند منابع ارزی قابل تخصیص به واردات مواد اولیه را در ماه‌های آتی محدود کنند. بنابراین، افزایش محتمل نرخ ارز و کاهش تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه می‌تواند در ماه‌های آینده موجب تشدید محدودیت دسترسی به مواد اولیه تولید شود و به تبع آن، توقف روند بهبود بخش صنعت، محتمل خواهد بود.

گزارش دوره پنجاه و پنجم طرح شاخص مدیران خرید (شامخ) کل اقتصاد – فروردین ۱۴۰۳

  • شاخص مدیران خرید کل اقتصاد در فروردین ۱۴۰۳ معادل ۳۹/۶ محاسبه شده است. این شاخص نشان میدهد که سطح فعالیت‌های اقتصادی در این ماه نسبت به ماه اسفند ۱۴۰۲ به طور مطلق، کاهش یافته است. با این وجود، بعد از حذف اثر تعطیلات نوروزی (تعدیل فصلی)، این شاخص برای ماه فروردین معادل ۵۱/۵ برآورد شده است که بیانگر بهبود نسبی وضعیت اقتصاد کشور نسبت به ماه اسفند ۱۴۰۲ است.
  • شاخص “میزان تولید محصول یا ارائه خدمت” در ماه فروردین معادل ۲۷/۸ محاسبه شده که با حذف اثر فصلی (تعدیل فصلی)، معادل ۴۹/۰ برآورد شده است. این شاخص نشان میدهد که میزان تولید کالاها و خدمات در این ماه، نسبت به اسفند ۱۴۰۲ حتی با حذف اثر تعطیلات نوروزی، به طور نسبی کاهش یافته است.
  • شاخص “موجودی مواد اولیه یا لوازم خریداری شده” در این ماه، پس از حذف اثر فصلی (تعدیل فصلی)، معادل ۴۹/۷ برآورد شده است که موید کاهش موجودی مواد اولیه نسبت به اسفند ۱۴۰۲ است.
  • شاخص “قیمت مواد اولیه یا لوازم خریداری شده” در این ماه، پس از حذف اثر فصلی (تعدیل فصلی)، معادل ۷۲/۳ برآورد شده است که بیانگر افزایش قابل توجه قیمت اولیه نسبت به اسفند ۱۴۰۲ است.

 

گزارش دوره شصت و هفتم طرح شاخص مدیران خرید )شامخ( بخش صنعت- فروردین ۱۴۰۳

  • شاخص مدیران خرید بخش صنعت در فروردین ،۱۴۰۳ معادل ۳۳/۵ محاسبه شده است. بعد از حذف اثر تعطیلات نوروزی (تعدیل فصلی)، این شاخص برای ماه فروردین معادل ۵۰/۲ برآورد شده است که بیانگر بهبود نسبی اما بسیار اندک وضعیت کلی بخش صنعت نسبت به ماه اسفند ۱۴۰۲ است.
  • شاخص “مقدار تولید محصولات” در ماه فروردین معادل ۲۱/۳ محاسبه شده که پس از تعدیل فصلی، معادل ۴۷/۴ برآورد شده است. بر این اساس، میتوان گفت که مقدار تولید محصولات در این ماه، نسبت به اسفند ،۱۴۰۲ به طور نسبی کاهش یافته است.
  • شاخص “موجودی مواد اولیه”در این ماه، پس از تعدیل فصلی، معادل ۴۸/۹ برآورد شده است که نشان دهنده کاهش نسبی موجودی مواد اولیه نسبت به اسفند ۱۴۰۲ است
  • شاخص “قیمت خرید مواد اولیه” در این ماه، پس از تعدیل فصلی، معادل ۷۶/۹ برآورد شده است که بیانگر افزایش محسوس قیمت اولیه نسبت به اسفند ۱۴۰۲ است.
  • شاخص “میزان صادرات کالا” در فروردین۱۴۰۳ پس از حذف اثر فصلی، معادل ۴۸/۱ برآورد شده است که بیانگر کاهش نسبی صادرات کالا نسبت به اسفند ۱۴۰۲ است.
لینک کوتاه مطلب:https://bndccim.com/?p=18054

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *